Naši su boćari upisali novu pobjedu u 1. Hrvatskoj boćarskoj ligi protiv momčadi Pule te potvrdili naslov u sjevernoj skupini prvenstva, što znači i plasman u završnicu gdje će nastupiti četiri najbolje momčadi Hrvatske, a ove je godine domaćin završnice Komiža 8. i 9. svibnja.

Neizvjesna borba je bila u paru, gdje su Nenad Tadić i Elvis Smolica u posljednjem bacanju pobijedili Deana Ikića i Stevena Benolića rezultatom 10:9, a Ivan Lukšić u disciplini pojedinačno klasično donio dva boda domaćinima pobjedom nad Petrom Barlianom rezultatom 9:8.

Poraz je ponovno je upisala trojka Istre Poreč. Naime, ovoga puta je gostujuća trojka u sastavu Mario Percan, Darijan Živolić i Vili Lencović slavila sa 13:2.

U brzinskom izbijanju Bruno Kraljić je pogodio 46 boća iz 49 pokušaja. U preciznom izbijanju pobjedu je, u dvoboju s Ikićem, ostvario Nenad Tadić, dok je Petar Barlian rezultatom od 29 punata svladao Vedrana Špelića.

U posljednjim igrama momčad Istre Poreč nije dozvolila gostima da dođu do važnih bodova u borbi za završnicu. Nenad Tadić i Vedran Špelić upisali su pobjede u disciplini pojedinačno klasično, dok je trojka u sastavu Kraljić, Načinović i Križmanić upisala pobjedu rezultatom 13:4. Jedini poraz za domaćina upisali su u drugoj seriji igara Elvis Smolica i Ivan Lukšić u paru, gdje su rezultatom 9:5, bolji bili Petar Barlian i Mario Percan.

U redovima Istre Poreč najbolji je bio Nenad Tadić s osvojenih šest poena, dok je Bruno Kraljić osvojio četiri poena.

U sljedećem kolu, ujedno i posljednjem u ligaškom dijelu prvenstva, momčad Istre se 27. ožujka sastaje sa sedmoplasiranom Funtanom.

Nakon toga su na rasporedu dva susreta četvrtfinala u kojem sudjeluju drugoplasirane i trećeplasirane momčadi skupina Sjever i Jug, a prvoplasiranim momčadima slijedi natjecateljska stanka od 42 dana.