U susretu protiv izravnog konkurenta za prvu poziciju u sjevernoj skupini 1. Hrvatske boćarske lige, naša je momčad svladala zagrebački Zrinjevac 14:12 te upisala prva tri boda u novoj sezoni.

U prvom dijelu susreta domaćini iz Poreča krenuli su poprilično samouvjereno, a u jednom trenutku dalo se naslutiti kako će odnijeti pobjedu na sve četiri staze. Nenad Tadić rezultatom kola u disciplini bližanje i izbijanje u krug savladao je Tomislava Kolobarića, Ivan Lukšić upisao je uvjerljivu pobjedu u disciplini pojedinačno klasično, a svoje prve bodove u dresu momčadi Istre Poreč upisao je Mateo Načinović u paru sa Elvisom Smolicom.

Trojka Istre Poreč je u završnici prvoga dijela imala priliku pogotkom ostvariti maksimalnu prednost od 8:0, no promašaj Špelića donosi Zrinjevcu prve bodove na susretu.

Bruno Kraljić, još jedno novo lice u dresu Istre Poreč, upisao je pobjedu u brzinskom izbijanju ostvarivši 43 pogotka.

Nakon početne prednosti Istre Poreč, gosti su ipak uvjerljivo slavili u oba duela preciznog izbijanja. Ipak, za ulazak u posljednje igre sa minimalnom prednošću pobrinuli su se Kraljić i Načinović koji su pobjedom u štafetnom izbijanju Istri donijeli nova 2 boda u susretu.

U posljednjim je igrama Istra Poreč na dva igrališta bila uvjerljiva te su u disciplinama par i trojka slavili rezultatom 13:2, što je bilo za konačni pobjedu rezultat 14:12, dok su na ostala dva terena u disciplini pojedinačno klasično Tadić i Barbaro morali čestitati svoji protivnicima.

Najbolji u redovima domaćina bili su pojačanja momčadi Kraljić i Načinović, svaki sa po tri pobjede, a sa dvije pobjede uz stopostotan učinak susret su zaključili Smolica i Križmanić.

U sljedećem kolu momčad Istre Poreč gostuje u Rijeci, gdje će se na Podvežici suprostaviti sa novim prvoligašem iz riječkog Kukuljanova.