U drugom kolu 1. Hrvatske boćarske lige naša je momčad bila bolja od Kukuljanova rezultatom 16:10, upisavši tako drugu uzastopnu pobjedu.

U prvi dio susreta krenuli smo nešto lošije od protivnika, što je rezultiralo vodstvom domaćina nakon prve serije igara. Jedinu pobjedu za Porečane upisao je Mateo Načinović u disciplini pojedinačno klasično, dok je uvjerljivo poražen bio Nenad Tadić u disciplini bližanje i izbijanje u krug.

Unatoč prednosti domaćina u disciplinama par i trojka, naši su se igrači uspjeli približiti na dostižnu prednost nakon izvršenih izmjena kada je mjesto u paru zauzeo Bruno Kraljić, a u trojku je ušao Luka Puniš. Oba su susreta tada došla do trenutka kada je o ishodu odlučivala posljednja boća, no domaćin je bio mirne ruke te odnio pobjedu u obe discipline na svoju stranu.

U tehničkim smo disciplinama ipak pokazali svoju nadmoć osvojivši maksimalnih 10 punata. Tome su pridonijeli Bruno Kraljić i Mateo Načinović u disciplinama brzinskog i štafetnog izbijanja, Kraljić u brzinskom izbijanju (47) te rezultat dvojca u štafetnom izbijanju (53). U disciplini preciznog izbijanja četiri boda donijeli su svojim pobjedama Tadić i Puniš.

U posljednju smo fazu susreta ušli sa prednošću 12:6, što je značilo da im je tek jedna pobjeda nedostajala do ukupne pobjede u susretu. Za to se pobrinula trojka u sastavu Križmanić, Barbaro i Lukšić, koja je od samoga početka kontrolirala susret do rezultata 13:1.

Za konačnih 16:10 pobrinuo se par u sastavu Načinović, Smolica. Najuspješniji pojedinac susreta bio je Mateo Načinović s osvojenih osam bodova, a slijedi ga Bruno Kraljić s četiri.

U sljedećem kolu domaćini smo Pazinu, a susret je na rasporedu ove subote u 15 sati.