Velika pobjeda u susretu s Vargonom

Naša je momčad u svom prvom nastupu u novoj kalendarskoj godini upisala vrijednu pobjedu u borbi za vrh sjeverne skupine 1. Hrvatske boćarske lige. Konačan rezultat na semaforu glasio je 19:7, te smo ovim rezultatom i dalje vodeća momčad na ljestvici, uz maksimalan učinak od šest pobjeda.

Velika se borba za početnu prednost vodila u klasičnim disciplinama na otvaranju susreta, a najuvjerljiviju je pobjedu ostvarila domaća trojka koju su sastavljali Vedran Špelić, Elvis Barbaro i Luka Puniš koji su rezultatom 13:5 bili uspješniji od trojke Vargona u sastavu Dario Pavia, Alen Šestan i Benjamin Guštin.

U bližanju i izbijanju u krug Nenad Tadić imao je veliku priliku u korist svoje momčadi odnijeti oba boda u srazu sa Rolandom Marčeljom. Ipak, nakon što je dvaput promašio boću u osmom krugu igara, tek je posljednjim pogotkom balina stigao do boda odigravši neriješeno, 26:26.

Mateo Načinović i Elvis Smolica u disciplini par klasično propustili su priliku otići u posljednje bacanje sa prednošću, pa je tako pri isteku vremena rezultat glasio 6:6. Mirnije su ruke u ključnom trenutku bili gosti Davor Jelovica i Sandro Gulja, te su upisali prvi dvobod za riječku momčad.

U disciplini pojedinačno klasično Ivan Lukšić je od samoga početka držao susret na svojoj strani, povevši Joška Buterina sa 4:0 već u prvom bacanju. Iako je gostujući pojedinac kroz utakmicu hvatao korak za Lukšićem, u posljednje bacanje domaćin ulazi sa velikom prednošću 8:6. Tada su Lukšiću za pobjedu bila dovoljna tri pogotka, što je i realizirao te odveo nova dva boda u susretu na stranu Istre Poreč.

Velikih osam bodova osvojili su boćari Istre Poreč u tehničkim disciplinama, te je tako prednost od 5:3 iz prvih igara porasla na visokih 13:5 pred posljednje igre. Nadmoćnom je pobjedom tehničke igre otvorio Bruno Kraljić uz rezultat od 45 pogodaka u brzinskom izbijanju, dok je Mateo Načinović upisao poraz u srazu sa Benjaminom Guštinom.

U preciznom izbijanju odvila se dramatična završnica u kojoj su precizniji bili domaći boćari Špelić i Tadić. Nakon što je za goste Marčelja pri rezultatu 19:14 pogodio posljednjeg balina i sustigao Špelića na 19 punata, Špelić uzvraća pogotkom te rezultatom 24:19 odnosi dva nova boda svojoj momčadi. Sličan se scenarij odigrao i u srazu Tadića i Gulje, gdje je Tadić također pogotkom posljednjeg balina okrenuo susret u svoju korist i slavio rezultatom 17:13.

U štafetnom izbijanju smo uz 54 pogotka Načinovića i Kraljića stigli i do nova dva boda, te je pred završnu seriju klasičnih igara osigurao najmanje neodlučen ishod susreta sa Vargonom. Drugu seriju klasičnih igara bolje su otvorili boćari Istre Poreč uz dvije visoke pobjede u disciplini pojedinačno klasično.

Načinović je u dvoboju sa Marčeljom propustio prve punte svome protivniku tek pri rezultatu 12:0, a konačan rezultat glasio je 13:2. Za nijansu je manje uvjerljiv bio Špelić koji je sa 12:3 svladao drugoga pojedinca gostujuće momčadi, Gulju. Posljednje je bodove za goste u susretu ostvario par kojega su činili Šestan i Buterin, dok je trojka Istre sa pobjedom potvrdila konačnih 19:7.

Najbolji u redovima domaćina bili su Vedran Špelić i Bruno Kraljić sa po šest osvojenih bodova, dok je Nenad Tadić pobjedi pridonio sa bodom manje, odnosno pet bodova.

Našu momčad slijedeće subote čeka novi izazov i gostovanje u Puli, kod aktualnog prvaka Hrvatske. Boćari Pule također su maksimalni u dosadašnjem dijelu sezone te su u četiri dosadašnja susreta upisali četiri pobjede. Istarski derbi moći ćete pratiti na službenom YouTube kanalu Hrvatskog boćarskog saveza.