Trećom pobjedom u 1. Hrvatskoj boćarskoj ligi, naša je momčad izbila na vrh ljestvice sjeverne skupine. Najvišom pobjedom u sezoni, rezultatom 23:3 nad boćarima Pazina,  i dalje smo stopostotni u ovom prvenstvu.

Od samoga početka dalo se naslutiti kako ćemo mirno preuzeti susret u svoje ruke, te da će bodovi ostati u Velom Joži. Visoke pobjede ostvarili su Mateo Načinović i Elvis Smolica u disciplini par, a jednako dominantna bila je i trojkač koju su činili Vedran Špelić, Elvis Barbaro i Luka Puniš.

U disciplini bližanje i izbijanje u krug je Nenad Tadić svladao svog nekadašnjeg suigrača u dresu Istre Poreč Đordana Ferenca, dok je Ivan Lukšić u disciplini pojedinačno potvrdio visokih 8:0 pred nastavak igara.

U tehničkim se disciplinama ponovno pokazala nadmoć nad svojim protivnicima. U brzinskom izbijanju Bruno Kraljić je ostvario rezultat od 43 pogotka, a Načinović je pogodio 39 boća, pa je tako ukupna prednos naše momčadi iznosila 12:0.

U preciznom izbijanju gostujuća je momčad došla do svog prvog boda remijem u dvoboju Tadića i Valtera Ivančića, dok je Puniš pobjedom nad Ferencem povećao vodstvo u susretu na nedostižnih 15:1. Pogodivši 55 boća od 59 izbačaja u štafetnom izbijanju, Kraljić i Načinović postigli su najbolji rezultat dosadašnjeg dijela sezone u sjevernoj skupini 1. HBL.

U klasičnim igrama na kraju susreta,  tri su pobjede naše momčadi postavile konačni rezultat 23:3. Posebno impresivan bio je povratak Načinovića, koji je u susretu sa Dajanom Jurmanom gubio rezultatom 10:2, da bi naposljetku slavio sa 13:10.

Maksimalni učinak u susretu sa dvije pobjede potvrdio je Elvis Barbaro u disciplini pojedinačno klasično, a isto je učinio i Lukšić pobjedom u trojki sa Kraljićem, te Filipom Popovićem kojemu je ovo prvi nastup u dresu Istre Poreč. Najefikasniji u redovima porečkih boćara bio je Načinović koji je ostvario četiri pobjede u isto toliko dvoboja, dok su stopostotni bili još Kraljić sa tri te Barbaro i Lukšić sa dvije pobjede.

U sljedećem kolu boćari Istre Poreč putuju u Mariniće, a susret je na rasporedu iduće subote.